Kansa Wand

LEPOTNI RITUAL KANSA WAND SAMOMASAŽE OBRAZA
Edinstveni Lepotni ritual Kansa Wand samomasaže obraza zajema:
1. Priročnik s Kansa Wand samomasažnimi tehnikami,
2. Video s prikazom tehnik,

3. Avtentičen Kansa Wand masažni pripomoček, ročno izdelan iz vrhunskih materialov,
4. 20% popust pri enem obisku Kansa Wand masaže obraza v studiu Naravni Element.

Redna cena Kansa Wand lepotnega rituala je 55 eur, promocijska cena je 44 eur (-20% popust). Promocijska cena velja od 7.6.2021 – 31.8.2021 in je na voljo ekskluzivno za stranke Studia Naravni Element.  Prevzem je možen po predhodnem naročilu, zaloge so omejene.

KAJ JE KANSA WAND
Kansa Wand je pripomoček za masažo obraza, sestavljen je iz bronastega polkrožnega spodnjega dela (kansa) in lesenega ročaja (wand). Kansa velja za sveto kovino.
Beseda kansa (kansya) izhaja iz sanskrta in pomeni bron, gre za zlitino iz okoli 80% bakra in 20% kositra (lahko so prisotni še ostali sledovi kovin in mineralov). Gre za koži naravni material, ne oksidira in je odporen na korozijo.
Leseni ročaj je narejen iz dragocenega lesa tikovina (teak). Gre za enega najbolj cenjenih in trajnih vrst lesa, izvira iz Azije. Je vzdržljiv in lahek.

MOČ BAKRA
Baker je ena najstarejših kovin v uporabi. Poleg uporabe bakrene posode za prečiščevanje hrane in vode (baker uniči škodljive mikroorganizme), poznamo številne ostale izdelke iz bakra (nakit, kiparstvo, glasbeni inštrumenti …). Iz bakra izdelujejo tudi terapevtska glasbila (npr. tibetanske tempeljske činele).

Prav tako je baker eden pomembnejših elementov v telesu. Sodeluje pri presnovi energije, spodbuja nastajanje elastičnih in vezivnih tkiv. Kot antioksidant preprečuje poškodbe celic zaradi prostih radikalov, sodeluje pri presnovi železa in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Baker ima visoko električno in toplotno prevodnost, kansa deluje s telesnim subtilnim električnim poljem.

Baker velja za značilno žensko kovino (energija Venere). Uporabljali so ga za zaščito žensk, za varovanje lepote, zdravja, mladosti in plodnosti (npr. uporaba ogrlice iz bakrenih ploščic).

AJURVEDSKA TEHNIKA
Kansa je več tisoč let stara ajurvedska lepotna tehnika. Ajurveda je tradicionalni sistem zdravljenja v Indiji, gre za staro holistično znanost in filozofijo o življenju. Ajurveda je usmerjena k zdravemu in uravnoteženemu življenju, človeka obravnava celostno.

GIBI PRI KANSA WAND MASAŽNI TEHNIKI
Gibi lahko potekajo v vse smeri. Še posebej prijetni in učinkoviti so krožni gibi. Gre za preprosto in učinkovito masažno tehniko.

Velik pomen pri ajurvedski masaži ni samo v masažnih tehnikah, pač pa tudi v razumevanju narave posameznika, neravnovesja doš in lastnosti masažnega olja. Za izvajanje Kansa Wand samomasaže obraza je potrebna uporaba rastlinskega olja. Priporoča se ekološko jojobino olje ali jojobin vosek (Simmondsia Chinensis), na koži ne daje mastnega občutka in deluje protivnetno. Rastlinska olja izboljšajo vlažnost kože, saj zmanjšajo transepidermalno izgubo vode, koža pa je po uporabi mehka in gladka.
Masaža spodbuja gibanje in uravnovesi energijo v telesu, ustvarja ravnovesje med došami (vata, pita in kapha) in uglasi delovanje čaker, energijskih središč v telesu. Le to lažje dosežemo z delom na marma točkah, vitalnih točkah na telesu, na katerih s kansa wand krožimo.
 

MOŽNI UČINKI KANSA WAND MASAŽE
Masaža deluje kot nežen piling, s kože odstranimo odmrle celice povrhnjice (koža postane bolj sveža in gladka in bolj prepustna za vpijanje hranilnih in vlažilnih snovi).

S povečanjem pretoka krvi in limfe se koža ogreje, postane bolj prožna, vitalna in mehansko odporna (poveča se količina kisika in hranil v mišicah).

Masaža spodbuja žleze lojnice in pospešuje nastajanje loja (prepreči izsušitev kože).

Masaža spodbuja parasimpatični živčni sistem, zniža se raven stresnih hormonov.

Manjša zabuhlost kože in manj vidni podočnjaki.

Boljša elastičnost in prožnost kože (zmanjša se videz gub in izraznih linij).

Hitrejše izločanje metabolnih produktov.

Manj napetosti in pekočega občutka v očeh.

Manj utrujenosti in boljši spanec.

Uravnovesi se energija celega telesa.

OBARVANOST OBRAZA
Takoj po začetku samomasaže ali po nekaj minutah lahko pride do pojava sive (temnejše) obarvanosti na obrazu ali delu obraza. To pomeni, da je prišlo do kemijske reakcije med kovino in povečano kislostjo kože. Sivo se obarva ostanek olja na koži.   Do tega pojava lahko pride, ker je koža naravno bolj kisla, povečana kislost pa je lahko posledica uporabe aditivov v kozmetiki, ličilih, neustrezne prehrane, onesnaženega okolja … Kansa nevtralizira povečano kislost kože, saj deluje alkalno.
Obarvanost se zlahka odstrani z vlažno krpo na katero nanesemo nekaj olja ali pa z nežnim čistilcem za obraz.
MOJA ZGODBA S KANSO

Moja zgodba s kanso se je pričela leta 2004, ko sem po skoraj trimesečnemu potovanju po Indiji nadgradila znanje iz masažnih tehnik. Spoznala sem tehnike različnih ajurvedskih masaž. Nepozaben vtis pa je name naredila indijska masaža stopal padabhyanga, z uporabo kansa vatki pripomočka za masažo. Kvaliteten kansa vatki, katerega sem takrat kupila po priporočilu učitelja, uporabljam na strankah še danes in je praktično neuničljiv.

Tehniko kanse sem želela nadgraditi in sem obiskala London Centre of Indian Champissage, kjer sem se naučila avtentične tehnike kansa wand masaže obraza.

Dodatno znanje iz kansa wand masažnih tehnik pa sem pridobila na dopisnem kansa tečaju ajurvedske izobraževalne platforme The Ayurveda Experience.